Stine Bolther

Bøger

DRABSCHEFEN (2006)
JP/Politikens Forlag

Om Drabschef fra Københavns Politi, Ove Dahl. Et unikt indblik i politiets arbejde med 10 forskellige drabssager – bl.a. det uopklarede drab på Stine Geisler og parteringsdrabet på taxa- chaufføren i Adelgade i 2005. Bogen lå længe på bestseller-listerne og har pt. solgt omkring 50.000 eksemplarer.

HÆVN (2009)
JP/Politikens Forlag

Hovedpersonen er en kvindelig kriminalreporter på en formiddagsavis i København, som bliver sendt på hårdt arbejde, da en justitsminister og hans kone bliver slået ihjel i deres hjem nord for København. Filmrettighederne er solgt til SF Film, som nu arbejder på et filmmanuskript.

DET PERFEKTE MORD (2010)
JP/Politikens Forlag

Gennemgang af danske giftmord gennem tiderne – fortalt og gennemgået af retsmediciner og chefretskemiker Bent Kæmpe.

DRABSCHEFEN NYE SAGER (2012)
JP/Politikens Forlag

Endnu flere danske drabssager – fortalt af drabschef Ove Dahl. Bl.a. om Amagermanden, stewardesse- drabet og avisbuddet, der blev slået ihjel. Igen en bestseller på de danske lister.

DRABSCHEFERNE – DE STØRSTE SAGER (2016)
JP/Politikens Forlag

En samtale-bog mellem de to tidligere drabsefterforskere Ove Dahl, Københavns Politi, og Kurt Kragh, Rigspolitiets Rejsehold. Et spændende kig ind i en mørk verden og et forsøg på at forstå, hvordan et menneske kan begå den største forbrydelse af alle: Drabet.

DE 7 DØDSSYNDER (2018)
Lindhardt & Ringhof

De 7 dødssynder er udgangspunktet for en række samtaler mellem retsmediciner Hans Petter Hougen og efterforsker Bent Isager-Nielsen. Hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab kan nemlig være med til at forklare, hvorfor nogle mennesker begår de værste forbrydelser.

OPKLARET – DRABSCHEFENS ERINDRINGER (2018)
JP/Politikens Forlag

I bogen ’Opklaret’ fortæller drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen detaljeret om en række af sine største sager, giver et unikt indblik i arbejdet med efterforskningen og beskriver de svære overvejelser og afgørende valg, han må træffe undervejs. Med stor åbenhed fortæller den garvede efterforsker også om, hvordan han tackler tanker og følelser i jagten på gerningsmændene.

JEG SOM ANKLAGER (2019)
People’sPress

Advokat og tidligere anklager Jakob Buch-Jepsen har fået stribevis af kriminelle stillet til ansvar for deres ugerninger og dømt ved retten i Danmark. Han har stået ansigt til ansigt med dem og set ind i deres øjne. Forsøgt at forstå deres handlinger, forsøgt at forstå det uforståelige. Drabelige detaljer i nogle af nyere tids mest bestialske straffesager har holdt Jakob Buch-Jepsen vågen gennem søvnløse nætter.

KOMMISSÆREN – MIT LIV SOM EFTERFORSKER (2019)
Lindhardt & Ringhof

Tidligere kriminalkommissær Ove Pedersen ser i denne bog tilbage på sit politilivs store – og grumme – sager. Fra dobbeltdrabet på Femøren og mordet på rockerpræsidenten Makrel, som han fulgte på første hånd. Til sagen om pigen fra Kundby, der ville bombe sin skoleklasse i islams navn. Gennem en enestående karriere i dansk politi har Ove Pedersen set det kriminelle Danmark i alle dets afskygninger. Han lærte sit fag fra bunden i drabsafdelingen i København i 1980’erne. Og takkede af som “Roskildes Wallander” i 2016 – som chef for personfarlig kriminalitet i sin egen politikreds. 

FOR BARNETS BEDSTE (2020)

Politikens Forlag

Krimi skrevet i samarbejde med journalist Line Holm. For Barnets Bedste starter i januar 2020, hvor Røde Kors’ generalsekretær findes myrdet på Østerbro.
Efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin er på bar bund, men der går lynhurtigt mediestorm og toppolitik i sagen, og politihistoriker Maria Just bliver en vigtig brik i opklaringen af sagen. 
For barnets bedste er første bog om Maria Just af det nye krimimakkerpar Holm & Bolther.