Stine Bolther

Bøger

DRABSCHEFEN (2006)
JP/Politikens Forlag

Om Drabschef fra Københavns Politi, Ove Dahl. Et unikt indblik i politiets arbejde med 10 forskellige drabssager – bl.a. det uopklarede drab på Stine Geisler og parteringsdrabet på taxa- chaufføren i Adelgade i 2005. Bogen lå længe på bestseller-listerne og har pt. solgt omkring 50.000 eksemplarer.

HÆVN (2009)
JP/Politikens Forlag

Hovedpersonen er en kvindelig kriminalreporter på en formiddagsavis i København, som bliver sendt på hårdt arbejde, da en justitsminister og hans kone bliver slået ihjel i deres hjem nord for København. 

DET PERFEKTE MORD (2010)
JP/Politikens Forlag

Gennemgang af danske giftmord gennem tiderne – fortalt og gennemgået af retsmediciner og chefretskemiker Bent Kæmpe.

DRABSCHEFEN NYE SAGER (2012)
JP/Politikens Forlag

Endnu flere danske drabssager – fortalt af drabschef Ove Dahl. Bl.a. om Amagermanden, stewardesse- drabet og avisbuddet, der blev slået ihjel. Igen en bestseller på de danske lister.

DRABSCHEFERNE – DE STØRSTE SAGER (2016)
JP/Politikens Forlag

En samtale-bog mellem de to tidligere drabsefterforskere Ove Dahl, Københavns Politi, og Kurt Kragh, Rigspolitiets Rejsehold. Et spændende kig ind i en mørk verden og et forsøg på at forstå, hvordan et menneske kan begå den største forbrydelse af alle: Drabet.

DE 7 DØDSSYNDER (2018)
Lindhardt & Ringhof

De 7 dødssynder er udgangspunktet for en række samtaler mellem retsmediciner Hans Petter Hougen og efterforsker Bent Isager-Nielsen. Hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab kan nemlig være med til at forklare, hvorfor nogle mennesker begår de værste forbrydelser.

OPKLARET – DRABSCHEFENS ERINDRINGER (2018)
JP/Politikens Forlag

I bogen ’Opklaret’ fortæller drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen detaljeret om en række af sine største sager, giver et unikt indblik i arbejdet med efterforskningen og beskriver de svære overvejelser og afgørende valg, han må træffe undervejs. Med stor åbenhed fortæller den garvede efterforsker også om, hvordan han tackler tanker og følelser i jagten på gerningsmændene.

JEG SOM ANKLAGER (2019)
People’sPress

Advokat og tidligere anklager Jakob Buch-Jepsen har fået stribevis af kriminelle stillet til ansvar for deres ugerninger og dømt ved retten i Danmark. Han har stået ansigt til ansigt med dem og set ind i deres øjne. Forsøgt at forstå deres handlinger, forsøgt at forstå det uforståelige. Drabelige detaljer i nogle af nyere tids mest bestialske straffesager har holdt Jakob Buch-Jepsen vågen gennem søvnløse nætter. Hør om tilblivelsen af bogen her:

KOMMISSÆREN – MIT LIV SOM EFTERFORSKER (2019)
Lindhardt & Ringhof

Tidligere kriminalkommissær Ove Pedersen ser i denne bog tilbage på sit politilivs store – og grumme – sager. Fra dobbeltdrabet på Femøren og mordet på rockerpræsidenten Makrel, som han fulgte på første hånd. Til sagen om pigen fra Kundby, der ville bombe sin skoleklasse i islams navn. Gennem en enestående karriere i dansk politi har Ove Pedersen set det kriminelle Danmark i alle dets afskygninger. Han lærte sit fag fra bunden i drabsafdelingen i København i 1980’erne. Og takkede af som “Roskildes Wallander” i 2016 – som chef for personfarlig kriminalitet i sin egen politikreds.

FOR BARNETS BEDSTE (2020)

Politikens Forlag

Krimi skrevet i samarbejde med journalist Line Holm. For Barnets Bedste starter i januar 2020, hvor Røde Kors’ generalsekretær findes myrdet på Østerbro.
Efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin er på bar bund, men der går lynhurtigt mediestorm og toppolitik i sagen, og politihistoriker Maria Just bliver en vigtig brik i opklaringen af sagen. 
For barnets bedste er første bog om Maria Just af det nye krimimakkerpar Holm & Bolther.

LOVLØS (2022)

Politikens Forlag

Lovløs er andet selvstændige bind i serien om politihistoriker Maria Just. En højaktuel krimi om hævn og selvtægt, kærlighed og mod til at vælge sin egen vej, når verden omkring én skælver. Serien om Maria Just er solgt til filmatisering og foreløbig 6 lande foruden Danmark. Der er planlagt flere bind i serien skrevet af krimimakkerparet Holm & Bolther.

FRA DRAB TIL DOM – DRABSCHEFERNE (2022)

Politikens Forlag

Et dansk drømmehold inden for true crime giver i bogen Fra Drab Til Dom et unikt indblik i, hvordan man kommer fra gerningsstedets mysterier til at stå med en dømt forbryder.
Engagement og indsigt har gjort Ove Dahl og Kurt Kragh til to af landets mest populære formidlere af politiets arbejde, og læserne hører om en lang række sager, som de to drabschefer har været med til at efterforske. Man lærer nye sider af dem at kende og hører om sager, de ikke før har omtalt. Bogen er skabt i samarbejde med Stine Bolther, som har stået bag en stribe populære bøger.

NATJÆGER (2023) 

Politikens Forlag

Tredje selvstændige bind i serien om Maria Just, skrevet i samarbejde med Line Holm. Bogen starter med fundet af en lemlæstet død mand i lastrummet på en efterladt varevogn, og snart kan Maria Just spotte en mulig forbindelse mellem varevognsdrabet og en mystisk børnesag fra 80erne. Natjæger er en højaktuel krimi om hvor langt mennesker er villige til at gå for at beskytte sig selv og dem, de elsker. Læs mere om Holm & Bolther her.

EFTERFORSKET – DRABSCHEFENS SAGER (2023)

Politikens Forlag

Den tidligere drabschef Jens Møller Jensen fortæller en personlig beretning om nogle af de mest tragiske og dramatiske kriminalsager, han har været tæt på som garvet efterforsker – sager om alt fra røveri, brand og terror til vold, voldtægter og drab. Jens Møller Jensen giver et unikt og personligt indblik i politiets arbejde, og fortæller om de overvejelser og svære beslutninger, han og medarbejderne måtte træffe i jagten på sandhed og retfærdighed. Bogen er skrevet i samarbejde med Stine Bolther, som også skrev Jens Møller Jensens første biografi Opklaret.